Grzyby marynowane - przepis Pani Jadzi

SKŁADNIKI:
  • * grzyby, najlepiej własnoręcznie uzbierane
  • * zalewa
  • * 1 litr wody
  • * 1 szkalnka octu
  • * 2 łyżki cukru
  • * kilka ziaren pieprzu
  • * kilka ziaren ziela angielskiego
  • * 2 liście laurowe
  • * 2 cebule

Przygotowanie:
Grzyby oczyścić i pokroić, gotować 15 minut w wodzie z dodatkiem soli (2 dag soli na 1 litr wody). Grzyby następnie osączyć i przełożyć do słoików. Cebule pokroić i razem z resztą składników zalewy zagotować. Gorącą zalewą zalać grzyby, zakręcić słoiki i ustawić do góry dnem.

Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w tutaj    Zamknij